0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Afsætter 1,3 billioner kroner: Verdensbanken fordobler sine klimainvesteringer

Investeringer for 1,3 billioner kroner skal sende et signal om at klimaudfordringerne skal tages alvorligt.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Michel Euler/AP
Foto: Michel Euler/AP
Klima
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Klima
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Verdensbanken annoncerer i dag, at man vil afsætte 200 milliarder dollar - svarende til 1,3 billioner danske kroner, eller 1.300.000.000.000 kroner - til nye klimainvesteringer fra 2021 til 2025.

Dermed fordobler Verdensbanken et allerede afsat beløb til klimatiltag de næste fem år. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Tiltaget skal 'øge ambitionerne betragteligt' i forhold til at håndtere klimaudfordringerne, lyder det i en pressemeddelelse fra Verdensbanken.

Og så skal det 'sende en tydelig opfordring til verdenssamfundet om at gøre det samme'.

200 lande mødes til klimatopmøde i disse dage

Meldingen kommer på samme tid med det igangværende klimatopmøde i den polske by Katowice, COP24, hvor omkring 200 lande er repræsenteret.

»Hvis ikke vi reducerer udledningen (af drivhusgasser, red.) og opbygger vores tilpasningsevne nu, vil vi have 100 millioner personer mere, som vil leve i fattigdom i 2030«, siger John Roome, der er leder af Verdensbankens afdeling for klimaforandringer, til AFP.

»Og vi ved også, at hvis ikke vi adresserer dette emne aktivt i tre regioner - Afrika, Sydasien og Latinamerika - så vil vi få 133 millioner klimamigranter.

En stor del af de 1,3 billioner kroner skal bruges til at reducere udledningen af drivhusgasser.

Men også klimatilpasning bliver fremover en høj prioritet, da mange millioner allerede lever under konsekvenserne af klimaforandringerne.

Investeringerne i klimatilpasning skal for første gang vægtes ligeså højt, som investeringerne i nedsættelse af drivhusgasser, oplyser Verdensbanken.

»Vi må bekæmpe årsagen, men også tilpasse os konsekvenserne, som oftest er mest dramatiske for verdens fattigste«, siger John Roome.

Omkring halvdelen af beløbet vil blive finansieret direkte af Verdensbanken. De øremærkede penge udgør omkring 35 procent af Verdensbankens samlede investeringsbudget.

ritzau

Læs mere: