0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Mads Peter Heide-Jørgensen, der er professor ved Grønlands Naturinstitut, har taget et billede i Qaanaaq i det nordvestlige Grønland i 1984, der er nærmest identisk med det, som Steffen Malskær Olsen har taget i 2019.

Professor efter Grønland-billede gik viralt: Jeg oplevede det selv i 1984

Nærmest identiske billeder fra Grønland er taget med 35 års mellemrum af to danske forskere. De viser det samme vejrfænomen, men det ene billede er fejlagtigt blevet brugt som illustration af global opvarmning, klimakrise og miljøkatastrofe

FOR ABONNENTER

Da Mads Peter Heide-Jørgensen sidste uge så billedet af en hundeslæde, der kører gennem smeltevand på en fjord ved Thule (Qaanaaq) i det nordvestlige Grønland, blev han sendt mentalt tilbage til 1984. Det var som et deja-vu.

I juni 1984 var han på Grønland for at indsamle prøver fra fangst af havpattedyr, som han undersøgte for mængden af tungmetaller. På en hundeslæde bevægede han sig rundt i området omkring Thule, indtil han stødte på det, der ligner en eksakt kopi af det fænomen, som det nye billede dokumenterer. Bare 35 år tidligere.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce