0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Den grønne og den sorte analyse: Der kan skrives to vidt forskellige fortællinger om Danmark som klodens klimafyrtårn

Opposition, erhvervsliv og pengetanke bakker op om regeringens grønne mål. Det taler for Danmark som en grøn vindernation. Imod taler blandt andet, at regeringen viger tilbage fra konkrete løsninger, og at Danmark fortsat er et olieland. Her får du den positive og den negative udlægning.

Klima
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Klima
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det må være herligt at være Mette Frederiksen i New York.

Kun tre måneder efter sin udnævnelse kunne den nybagte danske statsminister stå på FN’s talerstol som en af stjernetalerne på mandagens klimatopmøde. Her fremlagde hun en af verdens mest ambitiøse klimaplaner.

Hun fik taletid, fordi topmødeværten, FN-generalsekretær Antonio Guterres, har brug for at vise gode eksempler. Det går alt for langsomt med at få verdens 193 lande til at forpligte sig til at stoppe udledningen af drivhusgasser, sådan som de ellers lovede i Paris-aftalen i 2015. Den danske målsætning om at sænke CO2-udslippet med 70 procent frem til 2030 er et frisk pust.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts