0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Overrasket forsker: Træer plantet i Danmark giver billig gevinst for klima og miljø – men det går langsomt

Skovforsker, som regnede prisen for at forbedre klimaet med nye skove ud for Politiken, blev selv overrasket over resultatet.

Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Klima
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Klima
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

At plante træer i Danmark er en overraskende billig metode til at hive CO2 ud af atmosfæren på for at modvirke den globale opvarmning. Desværre vokser træerne så langsomt, at de ikke kan kompensere for danskernes udslip af drivhusgasser fra flyrejser, som vi foretager i dag.​

Sådan lyder eksperternes konklusion, efter at Politiken bad seniorforsker Thomas Nord-Larsen fra Københavns Universitet om at regne ud, hvad prisen er for at optage CO2 fra atmosfæren i en dansk skov.

Thomas Nord-Larsen blev selv overrasket over, at det kun koster cirka 80 kroner at reducere 1 ton CO2 ved at plante træer herhjemme. Det er meget billigt sammenlignet med andre klimatiltag.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce