0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Klimarådets formand, Peter Møllgaard, kalder det en udfordring at få befolkningen opbakning til at betale prisen for den grønne omstilling.

Klimarådets formand: »Samfundet flytter sig ikke af sig selv i mere klimavenlig retning«

Peter Møllgaard, formand for Klimarådet, kalder det afgørende, at danskerne får ti år til at vænne sig til nye klimaafgifter.

FOR ABONNENTER

Peter Møllgaard, formand for Klimarådet, I har foreslået en høj skat på udledning af CO2. Den vil gøre en lang række varer dyrere, blandt andet mælk, kød og benzin. Hvad tænker du, når du ser, at et stort flertal af danskerne siger nej til at betale den merpris for den grønne omstilling?

»Klimarådet foreslår en gradvis indfasning af drivhusgasafgiften over de næste ti år. Det er vigtigt, fordi både forbrugere og virksomheder kan forberede sig og reagere på det. Formålet med en drivhusgasafgift er ikke at skaffe en masse provenu til staten, men at få borgere og virksomheder til at ændre adfærd i mere klimavenlig retning, fordi det bliver dyrere at forurene.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement