0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling
Arkivfoto: Jens Dresling

Fem hjerter: Hæng ud på Tivolis nye hjørne, det har partypotentiale

Den nye hjørnebygning ved Tivolis hovedindgang forløser overbevisende ønsket om at åbne haven ud mod byen. Og den viser respekt for historien.

FOR ABONNENTER

Jeg har længe været irriteret over byggepladsafskærmningen og det livsfarligt smalle fortov skråt over for Hovedbanegården på hjørnet af Vesterbrogade og Bernstorffsgade i København. Men nu er det endelig forbi. Forskansningerne er væk, fortovet er tilbage i udvidet format, og fredag åbner Tivoli Hjørnet, som den nye bygning hedder.

Den 105 meter lange og 17 meter høje glasbygning er Tivolis største enkeltstående investering nogensinde. Der er selvsagt meget på spil. Byggegrunden er noget nær det nærmeste, man kommer på hovedstadens kulturelle solar plexus. Et forkert anslag i dette område kan forårsage spasmer i det nationale mellemgulv. Man er gået grundigt til værks. Forlystelsesparken har ifølge den officielle pressemeddelelse brugt 14 år på sagen.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Læs mere