De første 15 meter af tårnet er på plads. Der kommer 30 mere ovenpå.
Foto: Anders Rye Skjoldjensen

De første 15 meter af tårnet er på plads. Der kommer 30 mere ovenpå.

Dansk tårn er gået verden rundt: »Det er jo også lidt crazy«. »Men på den anden side. Hvorfor ikke gøre det, når man kan?«

I en skov ved Gisselfeld Kloster på Sydsjælland begynder et 45 meter højt tårn i eg og rustent stål at rejse sig. En udkigspost, men også »et fyrtårn for hele regionen«, siger Faxes borgmester om tårnet, der allerede har vakt opmærksomhed i udlandet. Tårnet skal stå færdigt senere på efteråret, så nu venter de bare på turisterne fra hele verden.

FOR ABONNENTER

Håndværkerne har bygget en lille interimistisk bænk oppe i højde med trækronerne i skoven ved Gisselfeld Kloster på Sydsjælland. Det er et godt sted at sidde og spise madpakken eller drikke en kop kaffe.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce