Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Anders Rye Skjoldjensen
Foto: Anders Rye Skjoldjensen

De første 15 meter af tårnet er på plads. Der kommer 30 mere ovenpå.

Dansk tårn er gået verden rundt: »Det er jo også lidt crazy«. »Men på den anden side. Hvorfor ikke gøre det, når man kan?«

I en skov ved Gisselfeld Kloster på Sydsjælland begynder et 45 meter højt tårn i eg og rustent stål at rejse sig. En udkigspost, men også »et fyrtårn for hele regionen«, siger Faxes borgmester om tårnet, der allerede har vakt opmærksomhed i udlandet. Tårnet skal stå færdigt senere på efteråret, så nu venter de bare på turisterne fra hele verden.

FOR ABONNENTER

Håndværkerne har bygget en lille interimistisk bænk oppe i højde med trækronerne i skoven ved Gisselfeld Kloster på Sydsjælland. Det er et godt sted at sidde og spise madpakken eller drikke en kop kaffe.

Bænken står på en platform, der svæver på et metalskelet 15 meter over jorden som del af et tårn under konstruktion. Håndværkerne sidder nu ikke lige med madpakken, men er sammen med en maskinfører fra Palles Kraner, Præstø, ved at lempe et stort stålelement på plads i konstruktionen.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden