0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Den centrale hal i Nordhavns tidligere tunnelfabrik, der er en af landets største bygninger, er 261 meter lang. Den skal nu bygges om og forsynes med en række indre etager, foreslår By & Havn.

Her byggede de Øresundstunnelen: Nu skal kæmpehaller i Nordhavn være et gigantisk kulturpalads med spisesteder, gadesport og studieboliger

Kultur skal i Københavns Ydre Nordhavn nu ses som basal infrastruktur på linje med kloakker, veje og cykelstier, mener By & Havns nye direktør, Anne Skovbro, som vil have private investorer til at bidrage til byggeriet af et gigantisk palads for hverdagskulturen i havnens gamle tunnelfabrik.

FOR ABONNENTER

I den udtjente tunnelfabrik står alt stille. Bortset fra et par flaksende duer og et lille hold sejlere og håndværkere, som her og der har fundet et hjørne til at pusle stille med deres både og andre projekter i de enorme haller i Københavns Ydre Nordhavn.

I 1990’erne blev hallerne bygget til at støbe de 20 gigantiske tunnelelementer til Øresundsforbindelsen. I dag regerer den særlige vindforladte kulde, der kryber ganske langsomt ind under tøjet.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Læs mere