Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Øresundstårnet er med sine 21 etager det højeste af områdets otte højhuse.

1 hjerte: Højhuse ved Amager Strand er ren spekulation og tarvelig discount

Få steder i København er skænket så lidt arkitektonisk omsorg som højhusområdet Amager Strandpark, mener arkitekturanmelderen.

Arkitektur
FOR ABONNENTER

Amager Strandpark er ikke kun navnet på en fantastisk badestrand. Det er også navnet på den bebyggelse, der grænser op til denne strandpark. Strandvejen, der skiller de to ad, er skiltet som en Margueriterute, men det kan kun gælde, hvis man kigger mod øst ud over vandet. For mod vest står spredte højhuse i så tarvelig arkitektonisk bearbejdning, at man skulle tro, at det var opført i al hast for at komme en stor bolignød blandt landets fattigste i møde. Og så kunne man jo blive rørt. Men, ak, det er alene spekulationsbyggeri opført så billigt og pauvert, som man kan slippe af sted med for at hæve fede fortjenester på hovedstadens ophedede boligmarked.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden