0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mikkel Hørlyck
Foto: Mikkel Hørlyck

Delehusene ligger klos op ad kirkegårdens skønne park.

Fem hjerter: Kirkegården åbner nu for eventyrlige flygtninge- og studieboliger

Man skulle næsten tro, at Frederiksberg Kommune havde ladet sig inspirere af en internettrold på Ekstra Bladet. Ideen om lejeboliger på kirkegården for flygtninge og studerende viser sig dog at være et spændende alternativ til boligmonotonien i hovedstadsområdet.

FOR ABONNENTER

Smid flygtninge og de unge venligboere ud på kirkegården, hvor de hører til! Man skulle tro, at Frederiksberg Kommunes planlæggere havde taget en internettrold på Ekstra Bladets debatsider på ordet, for kommunen har snuppet et hjørne af Solbjerg Kirkegård og ladet det bebygge med en ny boligform. Små lejeboliger rettet mod studerende og flygtninge. Selv om boligerne er meget små og klædt i sort, er de både lysere og en hel del mere rummelige end kister. Og det er ikke kun som integrationsprojekt, de er interessante.

Arkitektonisk byder husene med spændende fælles bokvaliteter på nytænkning af den typiske boligbebyggelse i byen.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Annonce

Podcasts