0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Facaden er helt forandret, og den tidligere rebfabriks ydre er gravet frem.

Arkitekturredaktøren: Når man træder ind i det nyrenoverede Amager Centret, føles det nærmest som at være i London eller Tokyo

Intet storcenter afspejler sit område så klart som Amager Centret, der nu er større og flottere end nogensinde, men først og fremmest stadig helt særegent.

FOR ABONNENTER

Okay, muzakken er lige så enerverende som andre steder, pommes frites-osen kan man møde i alle landets storcentre, og kæder som Føtex, Irma og Matas gør hverken Amager Centret værre eller bedre end andre. Men stemningen er alligevel helt særegen.

Det viser sig i den lidet regelrette bygningsarkitektur. En gevinst, der kommer af, at bygningen ikke er opført som center, men indrettet i en gammel fabrik. Det kulørte udvalg af specialbutikker som den velbesøgte neglesalon Jenny Nails og den overmåde hyggelige hipsterpladeforretning Sound med ægte tæpper på gulvene, mørkebrunbejdsede pladekasser og lamper af smeltet vinyl er dog med til at give en blandingsfornemmelse, man ikke kender andre steder fra.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce