0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

11 etager ud mod havnen: Sådan kommer den nye Papirøen til at se ud

Tegnestuen Cobe vandt konkurrencen om at tegne den ny version af øen midt i København og deler nu de første visualiseringer af den ny bydel.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Cobe
Foto: Cobe

Den firkantede Papirø bebygges med én stor karré med offentlige funktioner og erhverv i bunden samt et vandkulturhus i det nordvestlige hjørne.

Arkitektur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Arkitektur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Turister og københavnere har spist pulled pork-burgere og siddet ved kajen og drukket cocktails i syltetøjsglas der, hvor en af de største forandringer i hovedstaden er undervejs. Nemlig på Papirøen mellem Holmen og Christianshavn.

Her er det for længst slut med streetfoodmarked, designeren Henrik Vibskovs lille kaffebiks og kunstoplevelser i de rå haller, der engang blev brugt til opbevaring af avispapir. Det sammensurium, der på kort tid gjorde øen til landets fjerdemest populære destination for turister.

Papirøen, eller Christiansholm, som øen midt i havnen rettelig hedder, er i dag en stor byggeplads, og tegnestuen Cobe har nu offentliggjort visualiseringer af, hvordan øen vil tage sig ud, når planerne for fremtidens øliv er realiseret.

Park og promenade

Med inspiration fra øens nu nedrevne historiske bygninger vil de nye høje bygninger på op til 11 etager stå som spidse silhuetter ud mod havneløbet, og de vil rumme et miks af ejerlejligheder, almene boliger, et hotel og en markedshal til butikker, cafeer og restauranter samt kulturliv.

Og for at gøre noget ekstra for at trække liv til øen vil der være en bred havnepromenade, et havnebad og en træbrygge til dem, der vil lægge til med båd. Midt på øen – bag bygningerne – anlægges desuden en offentlig park.

Som en del af det omfattende byggeri opføres også Vandkulturhuset, kombineret svømmehal, kulturhus og havnebad, der er tegnet af japanske Kengo Kuma. Det skulle oprindelig have stået færdigt i 2022 til en pris på 360 millioner kroner, men problemer med arkitekturen har fået budgettet til at skride.

Som et aktuelt luftfoto af øen viser, er der endnu ikke støbt fundament, men arbejdet er i fuld gang.

Det forventes, at både Vandkulturhuset og resten af det omfattende byggeri på øen står klar i 2024.

hjemmesiden Papiroeen.dk kan man læse mere om projektet.

Cobe
Foto: Cobe
Cobe
Foto: Cobe

En havnepromenade, et havnebad og mulighed for at lægge til med egen båd skal trække gæster og liv til øen.

Cobe
Foto: Cobe

Papirøen set fra oven netop nu, før bygningerne begynder at rejse sig.

Cobe
Foto: Cobe

Byggeriet i op til 11 etager vil præge Københavns skyline ud mod havneløbet.

Læs mere:

Annonce

Læs mere