Efter 11 år på posten som overborgmester meddelte Frank Jensen mandag, at han trækker sig fra både overborgmesterposten i Københavns Kommune og som næstformand for Socialdemokratiet. Det sker efter en række sager om seksuelle krænkelser af kvinder i hans tid som politiker.
Politiken har i den forbindelse snakket med en række eksperter indenfor arkitektur og byudvikling om Frank Jensens eftermæle i København. For hvad har han betydet for byen?
Dan Stubbergaard, arkitekt og grundlægger af Cobe, der blandt andet har stået bag ombygningen af Nørreport og en ny metrostation i Nordhavn:
»København er som helhed blevet en mere international by og er blevet et vigtigt referencepunkt, når man taler om ’den gode by’. Når man zoomer ind på, hvad der er sket ved byen under Frank Jensen, er det den periode, hvor der er blevet udviklet mest og bygget mest. Og så er København blevet en enormt attraktiv by med turister fra hele verden, der specifikt kommer hertil for at se, hvilke modeller og hvilken måde vi bygger på for at skabe en fantastisk hverdagsby. Hans ambition om en CO2-neutral by inden 2025 er også positiv. For det har også ført til, at man er begyndt at bygge anderledes. Det samme gælder de gode initiativer med alment boligbyggeri, der bliver billigere i byen«.
»Projekter som Lynetteholmen og Papirøen med Vandkulturhuset, hvor vi har tegnet, er der kommet fantastiske arkitektoniske projekter ud af. Og Tingbjerg Kulturhus og Bibliotek er også et Frank Jensen-projekt, der også handler om at skabe en mere social, bæredygtig by, som har været nogle af de arkitektoniske pejlepunkter, som er væsentlige at nævne, når man taler om Frank Jensen«.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage
Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.
Læs videre nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her