0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kunstner kupper galleri

»Nej, vi skal bruge tre stykker træ, en glasplade, tre malerier og en fuglekasse med en økse«.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Jonas Hvid Søndergaard (th.) laver en udstilling, uden at galleriet bestemmer. Men det er ikke for at udstille ham selv. Tv. samarbejdspartner Andreas Schulenburg. Foto: Jacob Ehrbahn

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Eller også er det, fordi der ikke lige var plads til dig hos Galleri Christina Wilson?
»Ja, det kan man selvfølgelig sige. Men jeg har da været tilknyttet nogle gallerier. Men dem skred jeg fra, fordi der var så meget med, at galleristerne blandede sig i, hvad man ellers deltog i«.

Men hvorfor kalder I det et kup og lader, som om I har gang i et kæmpe oprør, når I sådan set ikke laver andet end at invitere nogle kunstnere ind og udstille nogle billeder hos en flink mand, som har lånt jer sit galleri?
»Men det er jo ideen at gøre det på en anderledes måde. Altså, det er jo ikke et kup i revolutionsmæssig forstand. Det er et mere stille kup. Men kunstmiljøet er jo også delt op i forskellige grupperinger. I den forstand er det også et kup, at lige de 32 kunstnere udstiller sammen. Og at de gør lige på det galleri. Ham har vi jo også kuppet. Han er selvfølgelig med på den og …«.

Ja, for han skal jo nok også få sin del af opmærksomheden?
»Ja, præcis«.

Men jeg synes da, det er godt, at I kan finde ud af noget sammen, når de, der har pengene, ikke vil have noget med jer at gøre.
»Det er ikke pengene, det drejer sig om. Og det har ikke noget at gøre med, at vi ikke kan udstille på de gode gallerier. For det gør vi hele tiden. Min medarrangør Andreas Schulenburg er lige nu med på en kæmpe udstilling på Brandts«.

Og du har engang udstillet i Skive.
»Nej, Randers Kunstmuseum i sommer. Jeg har ikke udstillet i Skive. Nå jo, Skive. Det var en udstilling, der begyndte på Færøerne og blandt andet kom til Skive«.

Nå uha. Det lyder sgu stort, Jonas.

»Men det er ikke det vigtige. Det er også et opråb til de unge kunstnere, der kommer ud fra akademiet: I skal ikke bare stå og vente på, at de store gallerier kommer og tager jer. Gå ud og lav noget selv! Man kan selv være med til at skabe det miljø, man vil være med i. I stedet for bare at lade nogle få, der egentlig mest er interesserede i det forretningsmæssige, styre det. Vi vil gerne udstille nogle værker, som vi selv synes er interessante«.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement