0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Skærmdump fra videoen Condomize Zambia
Foto: Skærmdump fra videoen Condomize Zambia

Kreativ. 15-årige Fred har fundet en fiks måde at bruge kondomer på. Sammen med gummistrenge fra et jul og 15 plasticposer kan han konstruere en glimrende fodbold. Det kan man se i filmen Condomoize Zambia, som er en af de seks film, juryen har valgt ud af de 33 bidrag i videokonkurrencen, der er støttet af Danidas oplysningsudvalg.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Stem på de bedste 'ung i et uland'-film

Kan man være ung i et u-land? Juryen har udvalgt seks ud af 33 bidrag i politiken.dk's og MS's videokonkurrence.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

I maj sidste år udskrev politiken.dk og Mellemfolkeligt Samvirke en videokonkurrence.

Temaet var, om man kan være ung i et u-land, og i givet fald, hvordan man er det?

Er der plads til at have det sjovt, eller handler det hele om at have nok til i morgen?

LÆS OGSÅ

Det er der nu 33, der har givet hver deres små sjove, rørende og pudsige bud på, og den kyndige jury med blandt andre Politikens egen Kim Skotte på holdet har udvalgt seks af de bedste videoer til afstemning.

Kondomer skal ikke knaldes

Så nu er det op til jer.

Politiken.dk's læsere skal kåre vinderen af publikumsprisen, som sammen med 1., 2. og 3.-præmien vil blive uddelt 20. januar fra klokken 16.00 ved en reception i MS's non-profit café Mellemrummet på Ravsborggade 11 på Nørrebro.

Så tag en pause fra dine gøremål, og se, hvordan man laver fede fodbolde af kondomer i Zambia eller bliver skønhedsdronning i Papua Ny Guinea.

Afstemningen kører indtil 19. januar klokken 16.00.

God fornøjelse.

På Mellemfolkeligt Samvirke kan du i øvrigt se alle 33 film.

1 Biking in Dar:

2 Queen Quest:

3 A Glow In The Dark:

4 Condomise Zambia:

5 Damaris:

6 Jua Kali:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden