0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Borgmester vil have mere politi sat ind mod fartbøllerne i havnen

Københavns Politi skal øge indsatsen mod de både, der byder fartgrænserne i havnen, kræver Pia Allerslev.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
LÆRKE POSSELT
Foto: LÆRKE POSSELT

BORGMESTERKRITIK. Politiet skal gøre mere for at gribe ind over for hensynsløs sejlads i Københavns Havn, kræver Pia Allerslev.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Det er uacceptabelt, at man som fritidsbruger af havnen ikke kan føle sig tryg«.

Ordene er kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslevs. Og modtageren er Københavns Politi, der bør opprioritere indsatsen for at patruljere i Københavns Havn, mener hun.

Venstreborgmesteren er ikke tilfreds med, at fartbøller i speedbåde eller på jetski blæser på fartgrænserne i havnen og dermed udsætter roere, joller og svømmere for fare.

»Københavns Havn har gennem de senere år fået en særdeles vigtig funktion som rekreativt område for københavnerne, og det er en udvikling, som vi fra politisk side ønsker skal udbygges endnu mere«, skriver Pia Allerslev i et brev til vicepolitidirektør Mogens Kjærgaard Møller.

LÆS OGSÅ

Hun oplyser blandt andet, at kommunen arbejder for at få friere badning i havnen, hvor det i dag er begrænset til blandt andet de havnebade, som ligger ved Islands Brygge, Sluseholmen og ved indkøbscenteret Fisketorvet.

'Mindretal ødelægger det for andre'

Samtidig er sportslivet på vandet øget, så kajakroerne og andre ynder at tage turen ud i hovedstadens havn.

»Derfor er det uacceptabelt, at et mindretal ødelægger denne enestående mulighed«skriver hun til Københavns Politi.

»Vi ser på Københavns Rådhus med stor alvor på denne form for lovløshed i havnen, hvor blandt andet kajakroere og kanoer er udsatte, fordi mange motorbåde og jetski sejler alt for hurtigt gennem havneløbet«, fortsætter kultur- og fritidsborgmesteren.

LÆS OGSÅ

»Det er derfor beklageligt, at jeg kan læse, at patruljeringen af havnen ikke er prioriteret højt fra politiets side. Det stemmer meget dårligt med den centrale rekreative rolle som Københavns Havn har fået for københavnerne«, fortsætter Pia Allerslev.

Hun har bedt byens overborgmester Frank Jensen (S) tage problemet op ved et møde med den københavnske politiledelse for at få standset fartbøllerne og dermed gøre det mere trygt for byens indbyggere at nyde havnens muligheder.

Operativ leder af færdselsafdelingen i Københavns Politi Mogens Knudsen har tidligere fortalt til politiken.dk, at patruljeringen af havnen ikke har første prioritet, når der skal fordeles ressourcer i færdselspolitiet.

»Vejene er vores første prioritet - vi kan jo ikke stille alt vores mandskab op på en række nede ved havnen «, siger han.

Læs mere:

Annonce

Læs mere