Vandkig. Havnegade forskønnes med lavendelbede, bådebro, søjlehal, promenade og trampoliner. Og meget mere endnu. Byggeriet går i gang torsdag 31. marts.

Vandkig. Havnegade forskønnes med lavendelbede, bådebro, søjlehal, promenade og trampoliner. Og meget mere endnu. Byggeriet går i gang torsdag 31. marts.

Kultur

København får en ny promenade ved vandet

Havnegade skal være et livligt byrum med bådebro, trampoliner og multibane.

Kultur

Triste Havnegade, der længe har været en død zone, selv om den både har klassiske københavnerbebyggelser og restaurant-mekkaet Custom House, får nu en ansigtsløftning.

Når året er omme står den klar som en attraktiv promenade langs havnen.

Gaden gøres ensrettet, kørebanen snævres ind for i stedet at give plads til en dobbeltsporet cykelsti, og der anlægges en 450 meter lang og otte meter bred promenade med en linje af lys i belægningen.

Boder, boldspil og koncerter Selve promenaden opdeles i fem mindre områder adskilt af små torvepladser i et mønster af lyse og mørke granitfliser, og langs bolværket skal skibe kunne lægge til.

Der opføres desuden en åben havnehal bestående af otte søjler, som skal bruges til for eksempel små koncerter og salgsboder for julebåde og frugtskuder. Foran hallen anlægges en bådebro med bænke.

Mellem Niels Juels Gade og Tordenskjoldsgade anlægges en indhegnet multibane til boldspil, og fra Tordenskjoldsgade til Cort Adlers Gade opstilles borde og bænke, så man kan tage picnickurv med og spise med udsigt til vandet, lavendelbede og nyplantede egetræer.

Der kommer også et aktivitetsområde med fem store trampoliner sat i jordniveau, så man kan hoppe højt uden at være bange for at slå sig.

Økopølser og spadestik

Idéen om at forvandle Havnegade til en promenade langs vandet har været længe undervejs - faktisk siden Malmø-bådene stoppede med at sejle - men blev skrinlagt, da entreprenør-firmaet Centerplan gik konkurs. Men nu har Teknik- og Miljøudvalget fundet de 26 millioner kroner anlægningen forventes af koste.

Det første spadestik til anlægsprojektet tages af teknik- og miljøborgmester Bo Asmus Kjeldgård i dag kl. 16.30, og alle er velkomne. Kommunen byder på øko-pølser og sodavand ud for Havnegade 35.

Projektet forventes udført fra omkring 1. april til december 2011.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden