Lunden. Det er skønt at gå mellem kirsebærtræer lige ved siden af Rådhuspladsen. Natur og by mødes på en behagelig måde.
Foto: Ditte Valente

Lunden. Det er skønt at gå mellem kirsebærtræer lige ved siden af Rådhuspladsen. Natur og by mødes på en behagelig måde.

Kultur

En hulens masse irske sten risikerer at få to hjerter

En overgjort detaljering har forpurret den nye plads foran Vartov.

Kultur

Den nye plads foran Vartov, hvor der tidligere var parkering, blev taget ud af Vester Voldgade-projektet og fik tildelt en særlig opmærksomhed med en international arkitektkonkurrence.

Den blev vundet af irske Hacket Hall McKnight Architects med et klart greb, der er forpurret af en overgjort detaljering.

Prisværdig lund, men...
Hovedgrebet er enkelt og godt: en stor flade, der kan fungere som markedsplads, foran områdets ældste bygning Vartov og en afgrænsning af rummet op mod Rådhuspladsen og Strøget i form af en lund af kirsebærtræer.

Den store begrønning af Vester Voldgade er virkelig prisværdig, og lunden er et skønt afvekslende bidrag til det.

LÆS OGSÅ Men det er virkelig uskønt, at lunden skærer Rådhuspladsens flotteste husfacade, Anton Rosens Palace Hotel, midt over. Lunden forkorter også lurblæsernes ekstremt høje sokkel, men i det mindste omslutter kirsebærtræerne den ikke helt som i projektforslaget. Midlertidige siddemøbler

Rundt om lunden er der strøet et væld af betonbænke med indlagt fodlys, og sammen med de mange forskellige granitstenstørrelser, der er anvendt på flader og kanter, giver det et uensartet og rodet indtryk.

De mærkelige skrå linjer og forskellige stenstørrelser i markedspladsen er angiveligt inspireret af en refleksion af vinduerne i Vartovs facade. En dårlig ide – det får pladsen til at ligne et ophørsudsalg fra et stenbrud, som en kær kollega sagde.

Den har desuden fået en særegen belysning fra stålmaster, der forøger rodet af stofligheder.

LÆS OGSÅ I øjeblikket står der desuden en ansamling af siddemøbler og plantekasser og en mærkelig oval bænk sammen med de evindelige oliventræer, som af en eller anden grund er blevet moderne og ligesom skal give illusion af, at vi bor i et sydlandsk klima.

Jeg formoder, det er midlertidigt, ellers trækker jeg endnu et hjerte.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce