Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Butchers. Der arbejdes på livet løs for at gøre klar til fredagens åbning af natklubben Butchers, der har til huse i Vestergades legendariske Krasnapolskylokaler

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dekadent cocktail-natklub åbner på legendarisk matrikel

På fredag slår det gamle Krasnapolsky dørene op for ny cocktail-natklub.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efter en omfattende renovering af det tidligere Krasnapolsky i Vestergade er den legendariske cafe og bar klar til at åbne dørene for en ny og eksklusiv cocktail-natklub - nu under navnet Butchers.

Lokalerne, der siden nytår har stået tomme og afdækkede hen, har fået en ordentlig make-over, og fremstår nu i anderledes rå og industrielle omgivelser, end dem der prægede natklubben, da den i 80’ernes sortklædte København havde sine velmagtsdage.

Den stemning, der var på Krasnapolsky i gamle dage, vil vi gerne genskabe i en anno 2013-version

Væk er den gamle ø-bar af zink, som var et af de helt store kendetegn ved det gamle Krasnapolsky, og nu erstattet af to nye zink-barer - én ved indgangen og én ved et nyt rygeområde bagerst i lokalerne.

LÆS OGSÅ

»Der er blottede murstensvægge, beklædt af progressiv malerkunst, rustne jernkæder og sågar trofæer og udstoppede dyr i bure, ligesom der også er blevet plads til et nyt stort dansegulv samt en række siddeområder og højborde. Kort sagt et meget anderledes sted end de mere folkelige steder, der i dag kendetegner den populære bargade«, siger Asger Hjort, én af de ansvarlige for indretningen.

»Vi vil forsøge at trække lidt af barstemningen fra broerne ind til Indre By. Vi sætter overliggeren højt og giver med Butchers i Vestergade et stærkt og meget anderledes alternativ til de andre barer, der ligger i gaden«, siger Hoang Jr., medejer og én af initiativtagerne bag det ny Krasnapolsky.

Opgør med blakket omdømme
Siden 80’erne, hvor ’Kras’, som det dengang blev kaldt, var fast hæng-ud-sted for de absolut hippeste københavnere, gik stedet hen og fik et noget mere blakket ry.

Det vil Butchers fem ejere nu gøre op med, fordi de mener, at lokalerne og beliggenheden udgør en institution i det københavnske natteliv, der fortjener oprejsning.

»Krasnapolsky står for mange som indbegrebet af 80’ernes storbydekadence og for en tidsånd præget af både intellekt, selvdyrkelse og det muliges kunst. Den stemning, der var på Krasnapolsky i gamle dage, vil vi gerne genskabe i en anno 2013-version«, siger Hoang Jr. om ambitionerne for Butchers, hvis navn er inspireret af en slagterforretning, der tidligere havde til huse på matriklen.

Og selvom det særligt var de ultrahippe og smukke fra alle kulturer lige fra fotomodeller til punkere, der mødtes for at dyrke udstillingen af sig selv, så bliver 2013-udgaven ikke elitær:

»Butchers skal være et sted med kant, god service og et blandet klientel. Derfor har vi heller ikke tænkt os at køre med hverken gæsteliste eller entré-fee«, siger Hoang Jr. og fortsætter:

»Alle, der kan bidrage positivt til den gode fest er velkomne hos os. Der bliver højt til loftet og plads til at fyre den af«.

Tidens toner med et twist af elektroswing

Musikken på Butchers leveres af klubbens resident dj, der vil spille »tidens toner med et twist af elektroswing«, og bag baren vil bartendere servere cocktails af høj kvalitet, særlige signaturshots, der er udviklet af kokke samt drinks og danske og udenlandske øl.

Der vil være værtinder, som står klar til at give klubbens gæster god betjening, og om fredagen vil Butchers holde åbent for forskellige fredagsbarer, så københavnere kan afslutte ugen og fejre weekend på hyggelig vis.

LÆS OGSÅ

»Vi har en del reservationer allerede, og vi tror virkelig på, at de, der kunne lide 80’ernes Café Krasnapolsky, også vil føle sig rigtig godt tilpas hos os«, siger Hoang Jr.

Butchers i Vestergade 10 åbner fredag 21. juni kl. 22 for offentligheden med åben bar frem til klokken 24.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden