Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Lasse Kofod
Foto: Lasse Kofod

Frontfigurer. Uffe Elbæk og Josephine Fock er frontfigurer for Alternativet.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Anmeldelse: Alternativets kampagne gør - lidt - sine kritikere til skamme

De grønne mohikanere opfordrer til handling. Tag cyklen, tag springet, tag chancen.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det har føget med især borgerlig kritik af den tidligere radikale kulturminister Uffe Elbæks Alternativet.

Og Helle Thorning-Schmidt (S) har kommenteret med, at hun »også har en indre hippie, der vil gå i spraglet tøj«, mens andre har været ude efter de muntre vidtløftigheder såsom kødløse dage, bisonokser i skovene og forbud mod nationaldelikatessen citronmåne.

Men i en to minutter lang valgvideo gør Alternativet faktisk lidt sine kritikere til skamme ved at vise, hvad det egentlig handler om: Konkret handling i konkrete situationer. Gør noget.

Det grønne lys

En ung kvinde går ud af en opgang i et nydeligt kvarter. Hun gør mine til at tage bilen, men får så en indskydelse – illustreret ved en skriggrøn fane svævende over hovedet som en mohikanerfrisure (hanekam) – og tager cyklen i stedet.

En anden ung kvinde ser to gutter slås på en jernbaneperron. Hun foretager sig til at begynde med ikke noget. Indtil det grønne lys når hendes hoved. Og så skiller hun kombattanterne ad.

En tredje ung kvinde ser en forhutlet tigger foran Rundetårn. Først går hun forbi. Men så kommer hun tilbage – thi hun bærer den vertikale halo over sit hoved – med en pose mad til staklen. Rank og vuggende går hun bort ad Købmagergade. Ifølge teksten ’mod strømmen’.

Det er ret godt tænkt at vælge nogle håndgribelige situationer, de fleste kender. For Alternativets projekt er jo netop at påpege muligheden af at gøre noget andet end det sædvanlige. Og billedligt talt går de etablerede partier forbi og vender det døve øre til konflikterne. Ved at tale om regnearksmodeller, økonomi og lønsomhed. Ved ikke at turde udfordre hævdvundne antagelser og etablerede strukturer.

Men det er også lidt banalt illustreret med de lysende grønne udråbstegn, ligesom det forekommer kontraproduktivt i forhold til ligestilling, at alle tre aktører er kvinder. Når man påstår at være alternativ, kunne man også kommunikere på en lidt mere funky måde.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden