R'n'B. Chinah består af Simon Kjær, Fine Glindvad og Simon Andersen.
Foto: Thomas Sønderup.

R'n'B. Chinah består af Simon Kjær, Fine Glindvad og Simon Andersen.

Kultur

Dansk funklende fremtidspop er magi for ørerne

Den danske trio Chinahs futuriske ep ’Once the Lights Are On’ er rig på lydligenuancer og følelsesmæssige krumspring.

Kultur

Jeg har tidligere uddelt 6 hjerter til den etiopisk-amerikanske sangerinde Kelela, som er en af frontfigurerne i den nye bølge af futuristisk r’n’b. Kelelas ep ’Hallucinogen’ fra sidste år markerer en ny og interessant retning for r’n’b-musikken og har vist, at popmusikken sagtens kan lyde som en science fiction-roman, der bliver hængende, pendulerende i øregangene.

Nu er den futuristiske r’n’b begyndt at røre på sig i Danmark, og et af de bedste eksempler på dansk futuristisk r’n’b kommer fra den danske trio Chinah, som på sin nye ep, ’Once the Lights Are On’, formår at skabe et på en og samme tid detaljerigt og minimalistisk musikunivers.

LÆS OGSÅ:

Trioen består af sangerinden Fine Glindvad, guitarist Simon Kjær og pianist og producer Simon Andersson. De tre kompletterer hinanden nærmest magisk, for selv om der er tale om stringent popmusik, er der plads til Simon Kjærs melankolske guitar, som fint fletter sig ind i Fine Glindvads rene vokal.

Og Simon Anderssons keyboard leger både med soulnostalgiske virkemidler og futuristiske elektroniske beats og virkemidler.

Intet overflødigt

På et helt album kunne stemningen godt være blevet udvandet og ikke-varieret eller fragmenteret og usammenhængende. Men da ep-formatet er en kort og komprimeret udgivelse, nærmest et halveret album, giver det lytteren mulighed for at bevæge sig grundigt ind i et lyd- og sangunivers og hæfte sig ved hver eneste lille fine detalje.

Og Chinahs 6 numre lange ep fik mig til at tænke over, hvor vigtigt formatet har vist sig at være. For på ’Once the Lights Are On’ føles det, som om der er præcis de sange, der skal være, og ikke et eneste overflødigt fyldnummer. Chinah er beviset på, at der i de prestigefulde årlige prisuddelinger bør være en kategori til ep-udgivelserne, der anerkender de kunstneriske muligheder, formatet giver.

Der er en nærhed i Chinahs univers, som om sangene rækker ud efter nogen.

SE OGSÅ:

Selv om jeg muligvis er en forblændet fangirl, er det vanskeligt for mig at fremhæve favoritter på denne ep, for jeg er ganske enkelt vild med alle 6 numre. I juli sidste år udsendte de deres første single, ’Away from Me’, en af den slags sange, man bliver kærester til eller bruger som healing efter et forlist forhold.

Da de for nylig optrådte til Vegas årlige debutantbal, Vegas Udvalgte, var der proppet med mennesker. Der var momentum-stemning, da Chinah sang ’Away from Me’: Hele salen sang med. Man kunne nærmest høre de bankende hjerter.

Denne udgivelse cementerer, at Chinah absolut er et af de danske navne, som bliver interessante at følge i år.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce