0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Torben Eskerod
Foto: Torben Eskerod

Trapperum var i gamle etageskoler i byerne nødvendige onder for at bevæge sig mellem etagerne. I Skolen i Sydhavnen er de kommet ud af den sekundære tilværelse og blevet til multifunktionelle rum både inde og ude. Elevatorer og ramper sørger for, at kørestols-brugere også kan være med.

Nye skoler tilpasser sig elevernes særheder

Den prisvindende Skolen i Sydhavnen viser, hvordan funktioner smelter sammen, og rum lapper over hinanden i forsøg på at gøre bygningen så åbent anvendelig som muligt.

FOR ABONNENTER

Det her er bare så dansk og klogt, det er legende, det er herligt, og det ligner et lykkeligt sted at være. Hvilket jeg tror, vi alle sammen kan være enige om, skoletiden bør være vores lykkeligste«.

Sådan konstaterede den engelske arkitekt Maria Nesdale fra et af verdens største arkitektfirmaer, Genser, da hun sidste år var dommer for World Architecture News og med til at tildele tegnestuen JJW og Københavns Kommune prisen for verdens bedste undervisningsbyggeri for Skolen i Sydhavnen.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu