0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Plantagen Prosperity på Sankt Croix i 1838, ti år før slaveriet blev afskaffet. I baggrunden ses plantagens bygninger, sukkermølle, kogehus med skorsten og hovedhus. Kvinden med barnet i hånden var en fast figur i tidens afbildninger af samfundet. Et billede på, at sorte kvinder, sorte børn og hårdt arbejde gik gnidningsløst hånd i hånd.

Slaverne ville ses som værdige mennesker

En ny bog giver sjældent indblik i slavelivet i Dansk Vestindien. Forfatteren har som den første læst over 1.000 forhør af slaver. Her får slaverne stemmer, de anklager deres ejere for voldtægt og mishandling – og bliver de mennesker, samtiden nægtede at se.

FOR ABONNENTER

Cecilie lå og sov i salen, da forvalter Davis kom ind til hende. Det var en nat sidst på året, og der var kun de to til stede, for Cecilie var den eneste slave, der sov i forvalterens hus på plantagen. Men hans kone, Madame Davis, lå i kammeret inde ved siden af.

Det var ikke første gang, den hvide forvalter opsøgte pigen i mørket, men indtil nu var det lykkedes hende at undslippe. Denne gang havde hun ikke samme held.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu