Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Philip Ytournel
Tegning: Philip Ytournel

Jorden er flad: Trump har gjort konspirationsteorier stuerene

Førhen dyrkede vi mest konspirationsteorier i samfundets kroge. Nu er de med ét slag blevet en magtfuld faktor på den storpolitiske scene. Med valget af Donald Trump, der selv i det ovale værelse åbenlyst bruger dem som politisk værktøj. Men også i Europa tyr vi til fake news i stor skala. Og flere eksperter mener, at det nu truer vores demokrati.

FOR ABONNENTER

Tonen i røret er venlig, lyttende og rar. Men noget i dette interview er afgørende anderledes. Vi taler hen over en afgrund, og et kvarter inde i samtalen slår det mig pludselig, at der måske kun er én ting, vi med sikkerhed er helt enige om, den 41-årige Josef Hanji, redaktør på magasinet Konspiration, og jeg.

Nemlig at en af os er gået helt og aldeles fejl af, hvad verden er for et sted. Hvilke kræfter der styrer vores liv, starter og afslutter krige, udløser terrorangreb og afgør, hvad befolkningen får at vide. Vi er bare uenige om, hvem af os det er.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden