0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

»Her får naturen lov at stå. Hvis der er et træ, der går ud, får det lov at være en del af landskabet. Det bliver ikke skåret ned og fjernet, fordi det nu er grimt«.

Kunstfotografen Astrid Kruse Jensen søger ind i skoven: »Jeg får lov til at føle mig lille herude. Ydmyg«

Astrid Kruse Jensen har et hus dybt inde i en skov, hvor inspirationen til hendes stemningsmættede, melankolske værker kommer hende i møde. Vi har besøgt hende ved Skarresø.

FOR ABONNENTER

Astrid Kruse Jensen må hente os ved skovleddet, for ellers finder vi hende aldrig.

Hun kommer kørende i en stor, sort stationcar, og leddet, der normalt er låst, er åbent lige i dag, fordi et hold skovhuggere er ankommet til hendes del af skoven ved Skarresø tæt på Jyderup. En maskine, der både kan kløve, afbarke og save træet af i faste mål, holder parkeret i kanten af den mudrede skovvej, mens en mand i orange klatresikring er på vej op i et højt træ.

Bilen skrider lidt ud, men fotografen holder farten for ikke at køre fast. Skoven lukker sig om os. Terrænet er kuperet, og vi er omgivet af grønt, grønt, grønt løv. Og så, efter et par minutter, kører vi op på et blødt græstæppe og triller ind foran et stort, pudset hus, der ligner en mellemting mellem et kloster og en lille herregård. ’Skovhaven’ hedder det, og det er kunstnerens atelier. Hendes helle.

Enhver, der har stået foran et af hendes værker, er ikke i tvivl om, at naturen spiller en hovedrolle for Astrid Kruse Jensen. Med sit kamera fremmaner hun drømmeagtige, melankolske og dragende verdener med mørke skovsøer og disede skove. Billeder med farlighed, poesi og mystik. Men hvor kunstneren tidligere iscenesatte naturen stramt med tekniske virkemidler, byder hun nu naturen og dens luner velkommen i sine motiver. Fordi hun ønsker det, giver sig hen til det.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden