Der er omkring 3.000 københavnerbænke opsat i hovedstaden.
Foto: Niels Hougaard

Der er omkring 3.000 københavnerbænke opsat i hovedstaden.

Kultur

Mand sigtet for at stjæle 12 københavnerbænke

Københavns Politi fandt frem til den formodede gerningsmand ved at tjekke salgsopslag på internettet og afhøre købere af de ikoniske udendørsmøbler.

Kultur

En mand er blevet sigtet for at stjæle 12 af de ikoniske københavnerbænke, der siden 1880'erne har lagt brædder til bagdele i hovedstaden.

»Vi har gennemført en efterforskning, som har ledt os frem til en formodet gerningsmand. Bænkene var sat til salg på diverse sider på internettet, og vi har afhørt en række købere, der har ført os til den pågældende«, siger politikommissær Jesper Cederholm fra Københavns Politi.

65 bænke stjålet siden sommeren 2016

Den klassiske bænk med de tre grønmalede brædder og det sirligt svungne sorte stel er eftertragtet blandt tyveknægte. Siden sommeren 2016 er ikke mindre end 65 bænke blevet løsnet fra underlaget og ført bort. Københavns Politi har i øjeblikket ikke andre mistænkte i kikkerten end den sigtede, men holder et vågent øje med, om der bliver sat bænke til salg.

»Hvis man som forbruger er i tvivl om, hvorvidt en bænk er stjålet, opfordrer vi til, at man kontakter Københavns Kommune og eventuelt fremviser fotos, før man køber en bænk«, siger Jesper Cederholm.

Bænken bliver også produceret til private, og derfor kan der godt være eksemplarer til salg, som ikke er hevet op og fjernet fra parker eller andre dele af det københavnske byrum.

En nyproduceret bænk koster omkring 8.000 kroner, så hvis en bænk er sat til salg til »et par tusinde« bør man som udgangspunkt være skeptisk, lyder rådet fra politikommissæren.

Sag på vej i retten

Der er omkring 3.000 eksemplarer af bænkene i København. Kommunen arbejder i øjeblikket på at tyverisikre bænkene. De 65 stjålne bænke svarer til en udgift på omkring en halv million kroner. Dertil kommer arbejdstimer på at sætte nye bænke op.

Sagen om de 12 tyverier afventer nu at skulle i retten, oplyser Københavns Politi.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce