0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Andreas Haubjerg
Foto: Andreas Haubjerg

»Det her er mit afrikanske traditionelle tøj. Det er et skræddersyet sæt fra Cameroun. Det har været udstillet på en udstilling for afrikansk kultur i 2014, hvor der var tøj fra forskellige byer i Cameroun«, fortæller Franklin med junior på armen. Fremah og Carloine (bagest) er fra Ghana og havde ikke aftalt begge to at møde i pink neonkjoler. Joelianne fra Ghana er i flotte lilla og pink nuancer, og Carobel fra Nigeria ligner et lille fint juletræ i sin grønne kjole. »Jeg går ikke på natklub, jeg går i kirke, så jeg er nødt til at se smuk ud som kristen. Kirken er min natklub«, siger Rachel fra Nigeria.

Der er knald på kirketøjet i Harvest Christian Center i Valby: »Når man skal møde sin Gud, skal man være pæn og præsentabel og se glad ud«

I påsken og ved andre højtider er kirkerne i Danmark fyldt med festklædte mennesker. Men der findes kirker, hvor man skulle tro, det var påske hver søndag. Vi tog i International Harvest Christian Center i Valby for se nærmere på det farverige kirketøj.

FOR ABONNENTER

Ien firkantet bygning i Valby lige over Fitness World og en thailandsk massør ligger International Harvest Christian Center. En migrantmenighed, der i snart 25 år har besunget og prædiket det kristne budskab med musikalske og livlige gudstjenester med den ghanesiske pastor James Commeys i spidsen. Kirken har flest medlemmer af afrikansk herkomst, men er åben for alle. Vi ankommer en søndag formiddag i marts og har lidt svært ved at finde lokalet.

Når man går forbi de trænende fitnessmedlemmer i Fitness World, er det pudsigt at tænke på, hvordan fitnesscentrene skyder op i det ganske land, og hvordan kroppen er tidens foretrukne tempel, alt imens de danske kirker står halvtomme om søndagen. 24.728 danskere meldte sig aktivt ud af folkekirken i 2016, og ifølge Danmarks Statistik er det næsten dobbelt så mange som gennemsnitstallet for de seneste 10 år. Samtidig er antallet af fitnesscentre mere end fordoblet i løbet af de seneste 10 år.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden