Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Andreas Haubjerg
Foto: Andreas Haubjerg

»Det her er mit afrikanske traditionelle tøj. Det er et skræddersyet sæt fra Cameroun. Det har været udstillet på en udstilling for afrikansk kultur i 2014, hvor der var tøj fra forskellige byer i Cameroun«, fortæller Franklin med junior på armen. Fremah og Carloine (bagest) er fra Ghana og havde ikke aftalt begge to at møde i pink neonkjoler. Joelianne fra Ghana er i flotte lilla og pink nuancer, og Carobel fra Nigeria ligner et lille fint juletræ i sin grønne kjole. »Jeg går ikke på natklub, jeg går i kirke, så jeg er nødt til at se smuk ud som kristen. Kirken er min natklub«, siger Rachel fra Nigeria.

Der er knald på kirketøjet i Harvest Christian Center i Valby: »Når man skal møde sin Gud, skal man være pæn og præsentabel og se glad ud«

I påsken og ved andre højtider er kirkerne i Danmark fyldt med festklædte mennesker. Men der findes kirker, hvor man skulle tro, det var påske hver søndag. Vi tog i International Harvest Christian Center i Valby for se nærmere på det farverige kirketøj.

FOR ABONNENTER

Ien firkantet bygning i Valby lige over Fitness World og en thailandsk massør ligger International Harvest Christian Center. En migrantmenighed, der i snart 25 år har besunget og prædiket det kristne budskab med musikalske og livlige gudstjenester med den ghanesiske pastor James Commeys i spidsen. Kirken har flest medlemmer af afrikansk herkomst, men er åben for alle. Vi ankommer en søndag formiddag i marts og har lidt svært ved at finde lokalet.

Når man går forbi de trænende fitnessmedlemmer i Fitness World, er det pudsigt at tænke på, hvordan fitnesscentrene skyder op i det ganske land, og hvordan kroppen er tidens foretrukne tempel, alt imens de danske kirker står halvtomme om søndagen. 24.728 danskere meldte sig aktivt ud af folkekirken i 2016, og ifølge Danmarks Statistik er det næsten dobbelt så mange som gennemsnitstallet for de seneste 10 år. Samtidig er antallet af fitnesscentre mere end fordoblet i løbet af de seneste 10 år.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden