0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Med arkivbilleder af 1800-tallets aboriginals i tasken rejste antropolog Christian Vium ud og opsøgte efterkommere i den australske outback. Han bad dem komponere nye billeder med nye fortællinger om deres folks historie, og de er nu udstillet på Moesgaard Museum i Aarhus. Da de tre kusiner så det gamle foto, fik de sig en overraskelse

Billeder fra fortiden: Pludselig indså Marie, at kvinden på billedet var hendes forfader

I kolonitiden rejste den hvide mand ud til eksotiske steder for at tage billeder af »de indfødte«. En antropolog har rejst ud til de samme steder og lavet nye billeder. Fotografiet kan noget helt bestemt i forskningen, har han erfaret.

FOR ABONNENTER

Det var ikke ved første møde, at det følelsesladede øjeblik opstod. Det var heller ikke ved det andet møde. Men tredje gang gik det pludselig op for australske Marie Ellis, at det gamle sort-hvide foto, hun stod med i hænderne, ikke bare viste tre tilfældige aboriginerkvinder fra 1800-tallets australske ørkenland.

Kvinden til højre på fotografiet var Maries egen forfader.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement