0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Lene Rottensten og hendes veninde Elena Suhrs overtog sommerhuset for to år siden. De har bygget en ny terrasse og fået træk og slip-toilet. Ellers står alt som før.

Sommerhuset er en kattelem ud af hverdagens pligter

Lene Rottensten og Elena Suhrs efterlader al komfort i København, når de tager op i deres spartansk indrettede sommerhus. Mange sommerhusejere søger den mere simple stil, fordi den er et alternativ til dagligdagens krav.

FOR ABONNENTER

På en hylde i entreen står alle vores skatte. Min farmor samler dem der, lader dem stå i hvert fald; hulsten fra stranden, man lige knap kan stikke en lillefinger igennem, stribede fjer fra skovskaden, hvis blå farve næsten synes umulig, glasskår i lyse, grønne, brunlige farver, som er skyllet i land på stranden gennem årene.

Sådan skriver den danske forfatter Amalie Laulund Trudsø i romanen ’Sommerhus’ fra 2016. En roman om en hovedpersons famlende, søgende og indimellem kejtede udvikling fra ung pige til voksen kvinde. Men også en roman, der har et familiesommerhus ved Sejerøbugten som en sanselig, feriedøsig ramme for fortællingen. Sådan et af den slags traditionelle danske sommerhuse, som mange af os sikkert har stiftet bekendtskab med og er blevet charmeret af på et eller andet tidspunkt i løbet af livet. Med netop hulsten på hylderne, hybenroser langs vejen, gulnede kort over lokalområdet på væggene. Myg, der svirrer rundt i soveværelset om natten, og kun den mest basale grad af komfort.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

For abonnenter

Annonce