0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Lene Rottensten og hendes veninde Elena Suhrs overtog sommerhuset for to år siden. De har bygget en ny terrasse og fået træk og slip-toilet. Ellers står alt som før.

Sommerhuset er en kattelem ud af hverdagens pligter

Lene Rottensten og Elena Suhrs efterlader al komfort i København, når de tager op i deres spartansk indrettede sommerhus. Mange sommerhusejere søger den mere simple stil, fordi den er et alternativ til dagligdagens krav.

FOR ABONNENTER

På en hylde i entreen står alle vores skatte. Min farmor samler dem der, lader dem stå i hvert fald; hulsten fra stranden, man lige knap kan stikke en lillefinger igennem, stribede fjer fra skovskaden, hvis blå farve næsten synes umulig, glasskår i lyse, grønne, brunlige farver, som er skyllet i land på stranden gennem årene.

Sådan skriver den danske forfatter Amalie Laulund Trudsø i romanen ’Sommerhus’ fra 2016. En roman om en hovedpersons famlende, søgende og indimellem kejtede udvikling fra ung pige til voksen kvinde. Men også en roman, der har et familiesommerhus ved Sejerøbugten som en sanselig, feriedøsig ramme for fortællingen. Sådan et af den slags traditionelle danske sommerhuse, som mange af os sikkert har stiftet bekendtskab med og er blevet charmeret af på et eller andet tidspunkt i løbet af livet. Med netop hulsten på hylderne, hybenroser langs vejen, gulnede kort over lokalområdet på væggene. Myg, der svirrer rundt i soveværelset om natten, og kun den mest basale grad af komfort.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden