Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Forfatterne Jacob Weinreich (tv) og Anders Rønnow Klarlund har et håb om, at deres nye spændingsroman vil ændre folks opfattelse af, hvordan vi i Vesten kan hjælpe Afrika. Foto: Miriam Dalsgaard

Storsælgende forfattere skriver krimi om Afrika: »Alt det lort, vi har lavet andre steder i verden, lander hos os selv«

En researchtur til Uganda ændrede forfatterne Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreichs blik på Vestens hjælpearbejde i Afrika. De interviewede tidligere børnesoldater og vendte desillusionerede hjem – men havde fået stof til spændingsromanen ’Havets børn’, der udkommer på fredag.

FOR ABONNENTER

Janet var 12 år gammel, da hun blev kidnappet af Lord’s Resistance Army i det nordlige Uganda. Oprørsgruppen havde stoppet hendes skolebus og skudt alle andre på nær hende. Hun blev taget med, hun blev børnesoldat, og da hun blev kønsmoden, valgte gruppens leder og en af Afrikas mest eftersøgte mænd, Joseph Kony, hende som sin nye kone.

Han begyndte at voldtage hende. Igen og igen. Den første gang hun sagde nej, beordrede han de andre børnesoldater til at cane hende. Det vil sige, at hun skulle tæskes med sukkerrør overalt. På torsoen, i hovedet, i skridtet – over det hele, indtil hun næsten omkom. Den lille pige, der stadig var et barn, skulle forstå, at man gør, som Kony siger.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden