Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

50 år senere er Maos Lyst stadig fyldt med kollektivister: »I mit tidligere kollektiv blev jeg irriteret over, at folk meget levede deres egne liv. Her lever vi sammen«

Efter 50 år er Maos Lyst stadig kollektiv med stort K, hvor flere af de nuværende beboere er flyttet til, fordi de savnede mere fællesskab i de kollektiver, de kom fra. Og med hele tre nyfødte i 2018 har fællesskabet fået både nye muligheder og udfordringer.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Højbedene i baghaven er fyldt med forskellige økologiske og spiselige planter, og bænken omkring bålpladsen i nærheden er bygget i nyere tid af John Christian Svane og andre af de nuværende beboere i kollektivet Maos Lyst i Hellerup. Men så snart man kommer indenfor i den tre etager store villa, hvor de 11 voksne beboere har hver sit værelse, bærer fællesarealerne tydeligt præg af kollektivets nu 50 år lange, farverige historie.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden