0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Godset Svanholm blev lavet om til kollektiv for 40 år siden: De har malket køerne lige siden, men et bollerum har de aldrig haft

Medieinteressen var enorm, og politikernes skepsis betydelig, da et kollektiv for 40 år siden købte Svanholm Gods, indførte fællesøkonomi og begyndte at drive landbrug efter økologiske principper. I dag bor cirka 80 voksne og 55 børn på Svanholm. Meget er forandret siden 1978, men de grundlæggende principper er stadig de samme.

FOR ABONNENTER

I slutningen af 2014 sad Anders Skjelmose og hans hustru i Katmandu og talte om, hvor de gerne ville bo med deres to børn, når de skulle hjem til Danmark igen efter at have arbejdet i Afrika og Asien i en årrække.

»Vi kunne ikke se os selv i vores gamle lejlighed i København, vi ville ikke bo i et parcelhuskvarter, og vi snakkede om, at det godt kunne blive ensomt at bo langt ude på landet. Pludselig kom vi i tanke om Svanholm, hvor vi er kommet gennem årene, fordi nogle af vores venner bor her. Så vi skrev til Svanholm. Fire måneder efter var vi flyttet ind«, siger Anders Skjelmose, mens vi sidder ved et havebord uden for Svanholms store fælleskøkken.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden