Et af kalkmalerierne i  Fanefjord Kirke viser Judas, som begår selvmord i selskab med ikke bare én, men to djævle. Den lille menneskefigur, som fødes af Judas’ mave, er den
fordømte sjæl, der trækkes til Helvede.
Foto: Louise Serup /

Et af kalkmalerierne i Fanefjord Kirke viser Judas, som begår selvmord i selskab med ikke bare én, men to djævle. Den lille menneskefigur, som fødes af Judas’ mave, er den fordømte sjæl, der trækkes til Helvede.

Seks hjerter: De danske kirkevægge har sex, vold, engle, djævle og liderlighed i overflod

Fanefjord Kirke er første stop i denne artikelserie, hvor kunstanmelder Mathias Kryger – som hverken er døbt eller konfirmeret – besøger en række af landets kristne bedehuse og lugter sig frem til de kalkmalerier, der gemmer sig bag de tykke mure.

Kultur
FOR ABONNENTER

Et betuttet orgie af kønsløse kroppe, der bliver ført mod Helvede af en rustrød djævel malet som en silhuetfigur med potente spidse horn, spidse ører og en lang næse og hage. Djævlemunden udviser en kåd sult. Lige så kåd er djævelen, når den med opspilede kuglerunde øjne tager notater, imens to kvinder sidder og sladrer. Sladder i kirken er et no-go, noget fanden har skabt.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce