Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Andreas Haubjerg
Foto: Andreas Haubjerg

Birthe Kjær har salen i sin hule hånd med stemmen, som hun kalder en stemme med smil og et lille klik. Feel Good Band er samlet til lejligheden.

Birthe Kjær styrer stadig festen efter 50 år, men hvem er hun egentlig?

Med smilet indstillet på uendeligt og fuld kontrol over sit show går den 70-årige danske popstjerne på scenen. Og hun bliver tiljublet. Hun er kult. For et publikum i tre generationer, der ser stort på, at kulturparnasset engang så ned på hende som leverandør af underlødig pop. Her fortæller hun om en karriere, der gik i overgear fra begyndelsen. Og om retten til at tjekke ud fra det hele den dag, det bliver nødvendigt.

FOR ABONNENTER

Hun pudrer sig en sidste gang foran spejlet i garderobe 1. Tjekker, at øreringene sidder, som de skal, purrer op i det karakteristisk opsatte hår og kaster et professionelt blik ned over den koboltblå pailletkjole.

Danmarksturnéen med Birthe Kjærs 50 års-jubilæumsshow er nået til Helsingør, og her sidst på eftermiddagen en klar novemberdag har små bidder af hendes sange og trallende ’lalalaaaaa’-udbrud lydt fra trapper og korridorer bag Kulturværftets scene.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden