Youtubes hovedkontor på 1000 Cherry Ave. i San Bruno, Californien.
Foto: Jeff Chiu/AP

Youtubes hovedkontor på 1000 Cherry Ave. i San Bruno, Californien.

Kultur

YouTube sletter 8 millioner videoer med »skadeligt indhold«

»Vi bliver indimellem beskyldt for at lukke øjnene for at få klik og i sidste ende penge. Men det giver et bedre YouTube, hvis ikke der er skadeligt indhold«, lyder det fra Googles danske talsmand.

Kultur

I den første af sin art redegør Google i ny gennemsigtighedsrapport for, hvor mange videoer de har fjernet fra videoplatformen YouTube mellem juli og september 2018.

Helt konkret er 7.845.400 videoer blevet slettet, fordi de var i strid med tjenestens retningslinjer.

Det drejer sig hovedsagelig om videoer, der skal narre folk, men det er også film med misbrug af børn, pornografi og videoer, der opfordrer til vold, der er fjernet.

Jesper Vangkilde, der er kommunikationschef i Google i Danmark, siger, at man ikke ønsker chikanerende eller skadeligt indhold.

»Vi bliver indimellem beskyldt for at lukke øjnene for at få klik og i sidste ende penge. Men det giver et bedre YouTube, hvis ikke der er skadeligt indhold. Det hører ikke hjemme på vores platform«, siger han.

Kritik i USA

Rapporten kommer efter det, han mener var en »berettiget kritik« i USA. Flere organisationer – blandt andet New America’s Open Technology Institute – opfordrede i maj Google til at lægge tallene frem, så man kan se, hvordan techvirksomhederne håndterer udfordringerne.

»Opgaven består i, at de her videoer bliver fanget, inden nogen mennesker overhovedet når at se dem. Vi bliver hele tiden bedre til at fange dem, men det er ikke en kamp, der slutter foreløbig«, siger Vangkilde.

Videoerne med »skadeligt indhold« opsnappes af både computer-algoritmer og et stort hold af ansatte, der manuelt monitorerer de mange kanaler, videoer og kommentarer, der hvert minut bliver uploadet til platformen. Hvert minut - hele døgnet - uploades der 400 timer indhold til platformen.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce