Viggo Mortensen er nomineret til en Oscar i kategorien 'bedste mandlige hovedrolle'. Det er han for sin rolle i filmen 'Green Book', der siden sin premiere har været en stor succes i biografer

Viggo Mortensen er nomineret til en Oscar i kategorien 'bedste mandlige hovedrolle'. Det er han for sin rolle i filmen 'Green Book', der siden sin premiere har været en stor succes i biografer

Kultur

Viggo Mortensen er nomineret til en Oscar

Danske Viggo Mortensen er nomineret til en Oscar for sin rolle i ’Green Book’. Det har Akademiet bag Oscar-uddelingen netop offentliggjort. Blandt de nominerede for ’Bedste Film’ er de to anmelderroste ’A Star Is Born’ samt Netflix-filmen ’Roma’.

Kultur

Danske Viggo Mortensen er nomineret til en Oscar i kategorien ’Bedste mandlige hovedrolle’ for sin rolle i ’Green Book’. Det offentliggjorde Oscar Akademiet under en livesending tirsdag eftermiddag dansk tid.

Her kom det også frem, at den anmelderroste biografbasker ’A Star Is Born’ er blandt de 8 nominerede til at vinde en Oscar for ’Bedste Film’.

Om ’A Star Is Born’ rent faktisk vinder en statuette bliver afgjort 24. februar, når årets Oscar-uddeling løber af stablen. Men først skal filmen lige slå de 7 andre film i kategorien, der tæller ’Black Panther’, ’BlacKkKlansman’, ’The Favourite’, ’Roma’, ’Green Book’ og slutteligt ’Bohemian Rhapsody’, der vandt for bedste film og bedste hovedrolle til årets Golden Globes.

Også Rami Malek, der spiller hovedrollen som Queens forsanger Freddie Mercury i filmen ’Bohemian Rhapsody’, og som altså vandt en Golden Globe for selvsamme rolle, er nomineret. Han er oppe mod Christian Bale, der spiller Dick Cheney i ’Vice’, Bradley Cooper fra ’A Star Is Born’, Willem Dafoe fra ’At Eternity’s Gate’ og altså Viggo Mortensen fra ’Green Book’ i kategorien ’Bedste mandlige hovedrolle’.

I kategorien ’Bedste Kvindelige Hovedrolle’ finder vi i år en vaskeægte sværvægter. Nemlig Glenn Close, der er nomineret for sin præstation i ’The Wife’. Hun er oppe mod storfavoritten og den nyfødte filmstjerne Lady Gaga fra ’A Star Is Born’, som hun slog, da Golden Globes blev uddelt tidligere på måneden. I kategorien er også Yalitza Aparicio fra Netflix-filmen ’Roma’, Olivia Colman fra ’The Favourite’ og Melissa McCarthy fra filmen ’Can You Ever Forget Me? nomineret.

’Den skyldige’ glippede

Endnu en dansker lå blandt favoritterne til at blive nomineret til en Oscar for bedste udenlandske film. Men ’Den Skyldige’, der er Gustav Möllers debutspillefilm, var ikke blandt de 5 nominerede. I stedet er Netflix-filmen ’Roma’, den libanesiske film ’Capernaum’, polske ’Cold War’, tyske ’Never Look Away’ og japanske ’Shoplifters’ med i konkurrencen om statuetten for bedste udenlandske film.

I kategorien ’Bedste Instruktør’ er sværvægteren Spike Lee (BlacKkKlansman) oppe imod Pawel Pawlikowski (Cold War), Yorgos Lanthimos (The Favourite), Adam McKay (Vice) og Alfonso Cuarón (Roma).

Den anmelderroste ’Roma’ er også nomineret i kategorien ’Bedste Originale Manuskript’, hvor den er i skarp konkurrence med ’The Favourite’, ’First Reformed’, ’Green Book’ og ’Vice’.

’Vice’ er blandt de film, der er repræsenteret i flere kategorier - heriblandt i kategorien ’Bedste kvindelige birolle’, hvor Amy Adams er nomineret. Hun er oppe imod Marina De Tavira fra ’Roma’, Regina King fra ’If Beale Street Could Talk’ samt Emma Stone og Rachel Weischz

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce