0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Joachim Adrian
Arkivfoto.: Joachim Adrian

Et værk (dog ikke dette) af den britiske streetartkunstner Banksy selvdestruerede efter salg på et auktionshus. Nu bliver det udstillet på tysk museum.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Husker du kunstværket, der makulerede sig selv? Halvt ødelagt Banksy-værk skal nu vandre rundt på museum

Den anonyme britiske streetartkunstner havde installeret en makulator i billedrammen på et af sine værker, der udløste sig selv efter et hammerslag på en auktion. Nu bliver værket udstillet på tysk museum.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Folk gispede efter vejret og pegede i retning af maleriet, der forestillede en lille pige med rød ballon.

Da ’Girl With Balloon’ af den anonyme britiske streetartkunstner Banksy i oktober 2018 blev solgt for et betragteligt millionbeløb på en auktion hos Sotheby’s i London, destruerede det sig selv kort efter hammerslaget. I hvert fald delvist.

Halvdelen af maleriet forsvandt ud af rammen og blev i samme ombæring klippet i strimler. Banksy havde, viste det sig, skjult en makulator i billedrammen, som var indstillet til at selvudløse, hvis værket blev solgt på en auktion.

Og hvad stiller man så op med et halvt destrueret værk?

Den anonyme person, der havde budt omkring 9 millioner danske kroner på værket, endte med at gennemføre købet, og nu er kunden gået med til at udstille det halvt destruerede maleri på det tyske Stuttgart Staatsgalerie fra 7. marts, skriver Artnews.com.

Værket får ikke én bestemt placering, men kommer til at vandre rundt i museets forskellige haller, hvor det vil tage plads mellem værker af Picasso, Rembrandt og andre af kunsthistoriens koryfæer.

Det er et forsøg på at mime den jagt på anonyme Banksys virkelige identitet, som optager mange i kunstverdenen, men også en undersøgelse af værkets kunstneriske kvalitet, siger museet.

»Vi vil gerne undersøge værkets relevans i et perspektiv, der strækker sig længere end den aktuelle hype på kunstmarkedet«, skriver en talsmand for museet til Artnews.com.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden