Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Tea Lin
Foto: Tea Lin

Kuggen i Göteborg er hverken en kasse eller farveløst. Alligevel er huset, tegnet af arkitekt Gert Wingårdh, ikke klassisk nok ifølge arkitekturopproret. Han er den arkitekt, som de er gået hårdest til og blandt andet givet ham øgenavnet Svingårdh.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Arkitekturoprør breder sig fra Sverige: De hænger førende arkitekter ud, hader firkantede kasser og kårer den grimmeste by

Væk med firkantede kasser, ind med farver, små detaljer og den lille skala, proklamerer Arkitekturopproret. Men vejen dertil går gennem falske profiler og hetz mod navngivne arkitekter, skriver arkitekturredaktør Karsten R.S. Ifversen i denne klumme.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I Danmark har bl.a. Blox-byggeriet på Københavns havnefront affødt et arkitekturoprør. Nu skal det være slut med firkantede kasser i gamle bymiljøer. Man skal bygge smukt og tilpasset, skriver de. Oprøret lever nemlig som en side på Facebook.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden