Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Miguel Medina/Ritzau Scanpix
Foto: Miguel Medina/Ritzau Scanpix

Kunstneren Alex Chinnecks værk i Milano.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I Milano lyner man facaden af

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Noget af det bedste ved at besøge den netop afholdte designuge i Milano er, at man har mulighed for at komme ind bag facaden i de smukke paladser, der ligger strøet rundt i den italienske storby. De store designfirmaer konkurrerer om at finde de bedste udstillingsrum, og det betyder, at man som gæst skal begive sig op ad smukke marmorbelagte trapper, bevæge sig rundt i sale med 7 meter til loftet og falde i svime over parketgulve, der er slidte på den helt rigtige måde.

I gaden Via Tortona, der igennem flere år har været et af de mest populære steder at udstille, tiltrak den britiske kunstner Alex Chinnecks installation en del opmærksomhed, skriver designmagasinet Dezeen. I stedet for at lade folk komme ind i et af Milanos huse lynede Alex Chinneck facaden op med en kæmpe lynlås. Ved at installere en lynlås i facaden legede kunstneren med tanken om, at man kunne lyne huset op. Inden døre installerede han også lynlåse i væggene, som man kunne lyne til siden for at kunne kigge ind i et lysende hul.

Ved at sætte en lynlås på en bygning skaber man noget ekstraordinært

Under designugen skinnede huset som et lys, og ifølge Alex Chinneck var formålet netop at skabe noget positivt og livsbekræftende at kigge på. Ved at sætte en lynlås på en bygning skaber man noget ekstraordinært, forklarede kunstneren til Dezeen, og på den måde kan man påvirke folks forståelse af, hvad der er muligt.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden