Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Philip Ytournel/Politiken-Tegning
Foto: Philip Ytournel/Politiken-Tegning
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Unikt samarbejde mellem DR og kommercielle kanaler: Ny app samler alle danske radiokanaler samme sted

Mereradio hedder den ny platform og app, der allerede fra i sommer vil give adgang til alle radiostationer i Danmark.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis du er ivrig radiolytter, har du formentlig DR’s app, Radio24syvs app, din lokalradios app og måske endda Politikens podcast-app installeret på din telefon eller computer. Måske har du endnu flere.

Men nu er Danske Medier, DR og Bauer Media gået sammen om en ny platform og app, der samler public service og kommercielle kanaler i Danmark, så lytterne får én samlet indgang til radio og podcasts.

Her får man adgang til mere end 60 radiokanaler. Servicen bliver gratis, men de kommercielle kanalers lyttere må finde sig i reklame præcis som hidtil.

Internationalt samarbejde – og konkurrence

Navnet er Mereradio og bygger på teknologi udviklet under navnet Radioplayer Worldwide, som er et partnerskab mellem Storbritannien, Tyskland, Irland, Østrig, Norge, Belgien, Canada, Schweiz og Peru – og altså snart også Danmark.

Det internationale samarbejde om radioteknologi kan styrke Danmark over for netop presset fra international konkurrence, mener DR’s radiochef, Gustav Lützhøft:

»Jeg er både glad for og stolt over, at det er lykkedes den danske radiobranche at skabe dette nye fælles initiativ, hvor vi fortsat kan konkurrere på indhold, men samtidig samarbejde om teknologi og om at stille dansk radio stærkest muligt over for den konstant tiltagende internationale konkurrence«, siger han i en pressemeddelelse.

Teknologien bag Mereradio betyder, at man nemt kan tilgå alle Danmarks radiokanaler via bilradio med internetforbindelse, højtalere med talegenkendelse, Chromecast, Apple Watch med mere, når tjenesten lanceres i sensommeren 2019.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden