Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Project Apollo Archive
Foto: Project Apollo Archive

Egentlig var Neil Armstrong slet ikke først: Allerede i 1705 rejste mennesket til Månen i en maskine kaldet ’The Consolidator’

Månen har sin egen kulturhistorie, og måske skal vi takke den ensomme drabant for, at vi nu har en planetarisk bevidsthed. Måske var det Månen, der for alvor fik os til at få øje på Jorden. Jes Stein Pedersen var i et sommerhus i Korsør øjenvidne til den skelsættende begivenhed for halvtreds år siden.

FOR ABONNENTER

Jeg så menneskehedens største skridt på et lille sort-hvidt Philips-tv, som min far, flymekanikeren, havde indkøbt til lejligheden i et sommerhus i Korsør. Jeg var ti år gammel, min far vækkede os ovre i skuret, og min bror og jeg stæsede over i hovedhusets stue med hans fantastiske ord i ørerne: »Lige om lidt går den første mand på Månen!«

Jeg vil aldrig glemme de sort-hvide billeder af miraklet, som fandt sted på skærmen, mens Claus Toksvig nasalt kommenterede fra kontrolcentret i Houston. 21. juli klokken 03.56 dansk tid gik en mand på månen i Korsør, ligesom han gjorde alle andre steder på Jorden, hvor folk fulgte med, og det gjorde mindst 600 millioner tv-seere samt et ukendt antal radiolyttere.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden