Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

'Interiør fra Strandgade 30' af Wilhelm Hammershøi. Arkivbillede: Bruun Rasmussen

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Har aldrig haft så dyrt et maleri til salg før: Bruun Rasmussen sælger sjældent Hammershøi-maleri

Op mod 30 millioner kroner. Så meget kan maleriet af den danske kunster Vilhelm Hammershøi blive solgt for, når det i slutningen af november bortauktioneres hos det danske auktionshus Bruun Rasmussen.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Auktionshuset Bruun Rasmussen står til at slå alle rekorder, når det skal sælge det formentlig hidtil dyreste maleri i auktionshusets historie.

Der er tale om et sjældent maleri af den danske kunster Vilhelm Hammershøi (1864-1916) med titlen ’Interiør fra Strandgade 30’. Værket forventes at blive solgt for op mod 30 millioner kroner på en kommende auktion.

Og med en pris af sådan en størrelse vil det være det mest kostbare kunstværk, auktionshuset Bruun Rasmussen nogensinde har haft på auktion, forklarer Rikke Linau Storm, der er projektleder hos Bruun Rasmussen til Jyllands- Posten.

Værket er et af Hammershøis mest berømte og ikoniske motiver og er malet i 1900. Farverne er holdt i grålige nuancer, og solens stråler falder koldt gennem vinduet og ned på gulvet i et helt enkelt rum, hvor hustruen Ida står og er fordybet i en bog.

Det sjældne maleri har været i privateje siden 1971.

Sidste gang et Hammershøi maleri var på auktion i 2018 hos auktionshuset Christie’s blev det solgt for godt 32 millioner kroner.

Ukendt sælger

»Vi ved ikke, hvem maleriet kommer fra, da det for diskretionens skyld er solgt gennem en advokat«, forklarer Rikke Linau Storm fra Bruun Rasmussen.

Sådan arrangeres salg ofte med værker i denne prisklasse.

Maleriet ’Interiør fra Strandgade 30’ udstilles 20 september hos Studio Oliver Gustav i København og fremvises efter aftale til alle, der skulle være interesseret i at lægge et bud.

Herefter vil det blive sendt til auktionshuse i London og New York for at opnå maksimal eksponering og opstøve potentielle købere rundt om i verden.

Hvis man er interesseret i maleriet, kan man allerede nu give et kommissionsbud, men man kan først byde på værket, når auktionen begynder den 26. november.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden