0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Medarbejderne på Radio24syv i chok over afgørelsen.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Radio24syv mister overraskende radiokanal: Roskilde Festival, Nationalmuseet og Vega vinder udbuddet

Radio- og tv-nævnet har tildelt sendetilladelsen til Radio Loud. Kanalen blev ellers tænkt af Dansk Folkeparti og den tidligere borgerlige regering som en redningsplan til Radio24syv.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Den blev tænkt til Radio24syv. Men det bliver ikke Radio24syv, som skal drive den nye digitale radiokanal på DAB og på nettet.

Sendetilladelsen er derimod gået til Radio Loud, der er en sammenslutning af en række lokale radiostationer og store kulturinstitutioner som Nationalmuseet og Roskilde Festival.

Det har Radio- og tv-nævnet netop afgjort.

I en pressemeddelelse skriver nævnet, at »Kulturradio Danmark A/S med radiokanalen LOUD har indsendt den ansøgning, som bedst lever op til de kriterier, der er opstillet i udbudsmaterialet«

»Det har været en klar afgørelse«, udtaler Caroline Heide-Jørgensen, der er formand for nævnet.

Med sendetilladelsen får Radio Loud op mod 70 millioner kroner årligt i fire år. I alt lidt mere end en kvart milliard skattekroner.

»Det er så vildt. Det havde jeg ikke regnet med. Jeg havde håbet på det. Jeg var klar over, at vi var dark horse. Vi gjorde forsøget, og det har vist sig at være lønsomt. Vi er bare glade«, siger Jane Sandberg, direktør for Enigma – Museum for Post og Kommunikation, og en af initiativtagerne til Radio Loud.

Med tildelingen er der sat punktum i det usædvanlige politiske forløb om fremtiden for Radio24syv, som blev opfundet af den tidligere konservative kulturminister Per Stig Møller og har sendt siden 1. november 2011.

Tre ansøgere havde budt ind på radioen: Radio24syv, tv-stationen DK 4 samt Radio Loud, der altså får sendetilladelsen.

Tænkt til Radio24syv

De tre ansøgere er blevet vurderet ud fra kvaliteten og realismen i deres ansøgning, de fremlagte diftsbudgetter og planerne for de programmer, som ansøgerne vil sende.

DAB-kanalen blev opfundet i foråret 2019 af Dansk Folkeparti og den tidligere borgerlige regering som en redningskrans til Radio24syv.

Radioen droppede nemlig at søge om at få forlænget sin sendetilladelse på FM-båndet, hvor kanalen har sendt de seneste 8 år, fordi det var et krav, at radioen lagde sin redaktion mindst 110 kilometer fra hovedstaden. Et krav, som det ifølge Radio24syvs ejere ikke ville være muligt at leve op til uden at ødelægge radioen.

Sendetilladelsen til den statsfinansierede taleradio på fm-båndet er i stedet blevet tildelt Radio4, som fra sit hovedsæde i Aarhus sender første gang 1. november 2019.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden