0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

I dag bliver Radio24syvs skæbne afgjort: Tre bejlere dyster om ny radiokanal og en kvart milliard skattekroner

Tirsdag eftermiddag bliver det afgjort, om Radio24syv får lov til at leve videre i de næste fire år som digital kanal. Roskilde Festival og flere andre vil snuppe kanalen, der er tiltænkt Radio24syv.

Radio24syv: Programchef Mads Brügger træder ind i radioens ejerkreds, hvis den populære radiostation får lov til at fortsætte som digital radiokanal. Loud: Museumsdirektør Jane Sandberg fra Enigma vil drive den nye radio sammen med Nationalmuseet, flere lokaler radioer og adskillige andre kulturaktører. DK4 Radio: Den tidligere chefredaktør på Nordjyske Medier Per Lyngby søger sammen med tv-stationen DK4 om at få lov til at drive Danmarks nye digitale taleradio.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det var Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, der foreslog den nye digitale radiokanal, som inden længe skal sende taleradio til danskerne.

Han gjorde det som en fremstrakt hånd, en slags redningsplan til Radio24syv, der trods massive protester fra lyttere stod til at lukke, fordi den daværende borgerlige regering og selvsamme Dansk Folkeparti krævede, at radioen flyttede til provinsen, hvis den skulle fortsætte med at sende på FM-båndet, som Radio24syv har gjort siden 2011.

Men det er ikke sikkert, at det så også bliver Radio24syv, der får sendetilladelsen til den nye digitale radiokanal med fokus på kultur og de 70 millioner årlige støttekroner, der følger med i 4 år – i alt mere end en kvart milliard skattekroner.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter