0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Svensk oscarbud vækker vrede: Optagelserne foregik i det skjulte, og premieren blev belejret af vrede demonstranter

Den georgisksvenske film ’I morgen danser vi’, der har dansk premiere torsdag, skildrer et homoseksuelt forhold inden for traditionel georgisk dans og har hidset højrefløjen og den evangeliske op til kamp.

Instruktøren Levan Akin (t.v.) fandt den unge danser, Levan Gelbakhiani på Instagram, men der gik fem forsøg, før han indvilgede i at lade sig filme til det, der blev filmens altdominerende hovedrolle i 'I morgen danser vi'. Foto: Anka Gujabidze

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det tegnede ret godt.

Premieren i Tbilisi, den by, filmen foregår i og er en slags svimmel kærlighedserklæring til, blev udsolgt på 14 minutter for godt en uge siden. 6.000 billetter revet væk til ’I morgen danser vi’, der var udset til at være kontroversiel og til at dele vandene.

Det gjorde den så også.

Premierebiografen Amirani i den georgiske hovedstad blev belejret, bogstavelig talt belejret, af modstandere af rettigheder til homoseksuelle og af filmens tema om to unge mænd, der forelsker sig i hinanden inden for rammerne af den strengt formalistiske og meget konservative traditionelle georgiske dans. De protesterende prøvede gentagne gange at storme biografen.

»De, der reagerer så voldsomt i Tbilisi, er en meget højrøstet minoritet, finansieret af Rusland og af kirken«, siger filmens instruktør, Levan Akin, til mig.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter