0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Anders Haahr Rasmussen: Kan man(d) være så hensynsfuld over for kvinder, at det bliver et overgreb?

Skal man, som min ven, løbe op på cykelstien for ikke at forskrække de kvinder, han overhaler, når han løber ved aftentide, spørger Anders Haahr Rasmussen i denne klumme. Eller fratager man kvinderne retten til selv at bestemme, hvis man gør det?

Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Jeg har en kammerat, der af og til løber rundt om Søerne om aftenen, når mørket er faldet på, og fordi han er i god form og løber hurtigt, overhaler han af og til andre løbere på sin vej. Når han nærmer sig en kvinde, løber han som regel op på cykelstien, så hun slipper for at skulle høre en prustende mand nærme sig hende i hast bagfra.

»Ikke at de farer sammen i skræk, men der er lige nogle skuldre, der trækker sig op. Det kan jeg da godt spare hende for«, lyder hans ræsonnement.

»Det er et minimum af en indsats. Ligesom når der sidder en enlig kvinde i metroen en sen aften, og man så krydser benene og slår blikket ned. Uskadeliggør sig selv. En god mand finder strategier for ikke at virke intimiderende over for kvinder i situationer, hvor de kunne føle sig udsatte«.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce