Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Kunstnerne i Sydhavnen i Aarhus har boet til en lav husleje i Sydhavnen i årevis. Nu planlægges en ny bydel med plads til kunst i stueetagerne, men kunstnerne har i et åbent brev advaret om, at de må flytte fra området, hvis kommunen ikke giver dem en garanti for huslejer, de kan betale.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»For os er det fra måned til måned: Er der til huslejen, eller er der ikke?: Kunstnere frygter, at »det skæve og det sære« forsvinder på havnen

I sidste uge vedtog Aarhus en bydelsplan for Sydhavnen, og en ny ambitiøs kulturpolitik er på vej. Men i ateliererne i de gamle industribygninger frygter man for de huslejestigninger, der følger med modernisering. Kommunen må stille med en garanti, lyder det i åbent brev fra ledende personer i kunstmiljøet.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Gavlen ved siden af er lilla, her er graffiti i alle afskygninger, og bagved står et par køleskabe og en grå container med mad fra Skraldecaféen, hvis der skulle komme en sulten hjemløs forbi. Det er her i Aarhus’ sydhavn, at udstillingsstedet Spanien 19C og en usleben perlerad af skramlede kunstnerværksteder og atelierer hører hjemme.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden