0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Er det en leg, en drøm, eller en manuskriptforfatter fra Hollywood, der har taget magten over vores liv, spørger den franskmarrokanske forfatter Leïla Slimani om coronakrisen, der holder hende spærret inde i et hus i Normandiet - med et blåt cedertræ som eneste udsigt uden for vinduet.  

Corona har ændret stjerneforfatter: »Nogle gange tænker jeg, at det eneste, jeg skal gøre, er at leve«

Coronakrisen har forandret vores verden, men hvordan ser verden ud med forfatternes øjne? Det skriver internationale forfattere essays om i denne serie. I dag skriver den franskmarokkanske forfatter Leïla Slimani om, hvordan vi – der er vokset op i en verden baseret på forbrug og mobilitet – pludselig er sat i husarrest og tvunget til at udvise ydmyghed og beskedenhed.

FOR ABONNENTER

I dag er jeg også lukket inde, men jeg er ikke alene, og det handler heller ikke om at skrive en roman. Jeg har været spærret inde sammen med min mand og to børn i tre dage. På gaden nedenfor kører der ingen biler længere. Der er ingen familier på spadseretur, og selv fåreflokkene, der normalt græsser på bakken, er forsvundet. Vi har alle sammen skrevet en attest på et stykke hvidt papir med vores navn, adresse og ærinde udenfor.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Læs mere