0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Lucas Jackson/Ritzau Scanpix
Foto: Lucas Jackson/Ritzau Scanpix

Harvey Weinstein ses her under retssagen tidligere på året, hvor han blev idømt 23 års fængsel.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nye anklager: Harvey Weinstein voldtog 17-årig pige

Nye sager er rejst mod den tidligere filmproducent, som afsoner en straf på 23 års fængsel for voldtægt.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Den tidligere filmproducent Harvey Weinstein, som afsoner en straf på 23 års fængsel for voldtægt, er blevet beskyldt for seksuelle overgreb mod kvinder, hvoraf en kun var 17 år, da de påståede overgreb fandt sted i 1994.

De nye anklager omfatter perioden 1984 til 2013. Nogle af overgrebene skal være sket under møder med kvinderne ved europæiske filmfestivaler.

Den kvinde, som siger, at hun blev overfaldet som 17-årig, siger, at Weinstein inviterede hende til sit hotelværelse for at drøfte hendes mulige filmkarriere.

Ifølge søgsmålet, hvor den unge kvinde optræder anonymt under navnet Jane Doe II, tog Weinstein hendes id efter voldtægten og sagde, at hvis hun fortalte nogen om, hvad der var sket, ville han sørge for at hun »aldrig kom til at medvirke i film, men også, at hans medarbejdere ville finde hende og skade hende og hendes familie fysisk«.

Det skriver Deadline.com.

Angiveligt voldtog Harvey Weinstein Jane Doe 1 på sit hoteværelse i Cannes i 1984, mens han voldtog Jane Doe III på et hotel i New York i 2008 og forgreb sig seksuelt på Jane Doe IV på filmfestivalen i Venedig i 2013.

Det fremgår af det 68 sider lange anklageskrift.

De fire kvinder, som anlægger sag mod den tidligere filmproducent, er i dag 70, 43, 38 og 35 år.

Weinsteins bror, Bob Weinstein, Miramax og Disney er også nævnt i søgsmålet for at have opretholdt eller medvirket til en ’tavshedskultur’ omkring overgreb, de kendte til eller kunne have kendt til.

Harvey Weinstein blev 11. marts idømt 23 års fængsel for seksuelt overgreb mod tidligere produktionsassistent Mimi Haley og voldtægt af skuespiller Jessica Mann.

I april blev Weinstein anklaget for seksuelt overgreb i en tredje sag i Los Angeles i 2010.

Over 100 kvinder har beskyldt Weinstein for forskellige former for seksuelle overgreb - heriblandt voldtægt - over flere årtier.

Han har afvist beskyldningerne. I stedet har han sagt, at der var tale om frivillige handlinger.

Ritzau/dpa/Politiken.dk

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden