0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Joy Mogensen foreslår tilpasset støtteordning til festivaler

Kulturministeren er klar til drøftelser om en støtteordning til festivaler, der rammes af restriktioner.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Det er stadig et åbent spørgsmål, om der kommer en Roskilde Festival i 2021.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flere festivalarrangører har i pressen efterlyst svar på, om de får mulighed for at afholde deres festival til sommer, og om de i tilfælde af aflysning kan få kompensation.

Til dem vil kulturminister Joy Mogensen (S) udforme en tilpasning af den arrangørordning, der blev indført sidste år, siger hun.

»Jeg forstår til fulde, at det er en tid med kæmpe usikkerhed for festivaler«, siger ministeren.

»Derfor vil regeringen gerne lægge op til Folketingets partier, at vi laver en tilpasset arrangørordning – altså den ordning, vi havde sidste sommer, men på en måde, så den kan strække langt frem hen over sommeren og blive godkendt i EU«.

»Det, som det bare kræver, er, at vi alle sammen bliver ved med at planlægge ansvarligt«.

Sidste sommer kunne arrangører af arrangementer med over 350 samtidige deltagere søge om kompensation for tab af billetsalg, salg af mad og drikke, reklameindtægter samt udgifter til kunstnerhonorarer.

Ordningen var tidsbegrænset og er siden udløbet.

1. marts er skæringsdato

Siden da har en række festivalarrangører i medierne efterlyst svar på, om de skulle begynde at aflyse denne sommers aftaler med leverandører og kunstnere, eller om de kunne få stillet hjælp i udsigt.

Også politisk har flere partier efterlyst svar på, hvad festivalarrangørerne kan forvente sig denne sommer.

Tidligere har kulturministeren selv nævnt 1. marts som skæringsdato for branchen.

Da ministeren først skal finde opbakning i Folketing, kan hun ikke sige, hvornår en aftale kan være på plads.

»Vi indleder den tekniske briefing af kulturordførerne i eftermiddag. Så vil vi blive ved med at have dialog med EU-Kommissionen, så vi kan komme hurtigt i mål«, svarer hun på spørgsmålet om, hvornår festivalarrangørerne kan forvente at se indholdet af en aftale.

Ladt i stikken sidste år

Et element i ministerens forslag bliver et krav om, at festivalarrangører på forhånd aftaler med leverandører, hvordan de håndterer eventuel påvirkning fra coronarestriktioner.

»Vi lægger op til en grundstamme af den arrangørordning, som vi kender den fra sidste sommer«, siger hun.

»Men tilpasset, så den kan godkendes af EU-Kommissionen. Og sådan at den lægger op til, at man i sine kontrakter med underleverandørerne skal have nogle aftaler om, hvad man gør, hvis restriktionerne gør, at man bliver nødt til at lave noget om«.

DI’s vicedirektør Henriette Søltoft håber dog på, at hjælpen også udvides til de leverandører, der taber på de manglende ordrer fra festivalerne.

»De blev sidste år ladt i stikken. De må og skal sikres dækkende kompensation denne gang, ellers vil de ikke være der i 2022«, siger hun i en skriftlig kommentar.

»Derfor skal støtteordninger dække alle leverandører lige fra dem, der leverer udstyr til fadølsanlæg over til leverandører af lys og lyd«.

Ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere